در بعضی از مواقع ختنه توسط پزشک به درستی انجام نمیشود و فرد پس از سال ها متوجه این موضوع میشود و به پزشک مراجعه میکند. در چنین مواقعی ختنه مجدد در بزرگسالی انجام میشود که هیچ مشکل و عیب و ننگی ندارد چرا که انجام این جراحی ختنه توسط پزشک مخفی میماند.
پزشک در قبال بیمار متعهد و محرم بیمار است و به همین دلیل جای هیچ نگرانی در قبال ختنه در بزرگسالی برای افراد بزرگسال نیست.
برای دریافت مشاوره و رزرو وقت معاینه در مطب دکتر هرمان مقدم ، با شماره زیر تماس بگیرید.
ختنه چیست؟
ختنه برداشتن پوست ختنه گاه با جراحی است و پوست ختنه گاه سر آلت تناسلی شل را می پوشاند. هنگامی که آلت تناسلی در حالت نعوظ قرار می گیرد، پوست ختنه گاه به عقب می کشد تا آلت تناسلی آشکار شود.
در حین ختنه، پزشک بخشی از پوست ختنه گاه را بریده و قسمت باقی مانده را مجدداً می چسباند تا بخش کوتاه تری از پوست ایجاد شود.
ختنه در دوران نوزادی به دلایل مختلفی از جمله اهداف مذهبی، اجتماعی، پزشکی و فرهنگی انجام شده و
در جوامع یهودی و اسلامی این رویه به عنوان بخشی از موازین مذهبی رایج است .
به طور کلی ختنه در نوزادان نسبت به نوجوانان و بزرگسالان بیشتر است و در ایالات متحده بیشتر از 58 درصد از نوزادان ختنه میشوند.
ختنه کردن در سنین بزرگسالی
ختنه کردن افراد بزرگسال با توجه به اینکه جراحی بزرگتری دارد اما اکثرا یک روش ساده است و برخی از افرادی که آلت تناسلی ختنه نشده دارند این روش را در مراحل بعدی زندگی خود یعنی در سنین بزرگسالی انجام می دهند.
برای دریافت مشاوره و رزرو وقت معاینه در مطب دکتر هرمان مقدم ، با شماره زیر تماس بگیرید.
افرادی که ختنه در این سنین را انتخاب می کنند ممکن است به همان دلایلی که والدین آن را برای نوزادان خود انتخاب می کنند باشد، دلایلی مثل مذهبی، فرهنگی و… باشد.
فواید ختنه در بزرگسالی چیست؟
- کاهش خطر ابتلا به HIV و بیماری های عفونی
افرادی که دارای آلت تناسلی هستند در صورت ختنه کردن احتمال ابتلا به بیماری ایدز یا HIV در حین رابطه جنسی کمتر است. همچنین ختنه خطر ابتلا به بیماری های زگیل و تبخال در آلت تناسلی را کاهش میدهد.
- کاهش خطر عفونت های ادراری
طبق تحقیقات نشان داده شده از مراجع علمی شناخته شده ااحتمال ابتلا به عفونت های ادراری در فرادی که آلت تناسلی ختنه شده دارند نسبت به افرادی که ختنه نکرده اند کمتر است. به همین خاطر ختنه بزرگسالی برای افرادی که در نوزادی به درستی ختنه نشده اند برای جلوگیری از برخی بیماری ها بسیار مناسب است و میتوان گفت ضروریست.
- جلوگیری از فیموز
فیموز هنگامی رخ میدهد که پوست ختنه گاه به قدری سفت شده که شخص نمیتواند آن را از روی کلاهک آلت عقب بکشد و این مورد میتواند باعث سفتی ناراحت کننده و دردآور، زخم و التهاب شود. ختنه از این وضعیت جلوگیری میکند.
برای دریافت مشاوره و رزرو وقت معاینه در مطب دکتر هرمان مقدم ، با شماره زیر تماس بگیرید.
- بهبود بهداشت و تمیزی آلت تناسلی
آلت تناسلی ختنه شده یا ختنه نشده هر دو نیاز به تمیز کردن دارد اما برای افرادی که ختنه نکرده اند این بهداشت به مراحل مختلفی نیاز دارد. روغن ، باکتری و سلول های مرده پوست زمانی در زیر پوست ختنه گاه جمع میشود به تجمعی به نام اسممگاه تبدیل میشود و اگر فرد مرتب به بهداشت زیر پوست ختنه گاه رسیدگی نکند ممکن است منجر به عفونت شود.
ختنه در چنین مواقعی میتواند کار فرد را در بهداشت آسانتر کند و خطر ابتلا به عفونت های زیر پوست ختنه گاه را کاهش دهد.
خطرات ختنه بزرگسالی چیست؟
ختنه در سنین بزرگسالی یک روش نسبتا آسان است اما این بدین معنا نیست که بدون خطر باشد، ختنه بزرگسالی نیز مانند ختنه نوزادی خطراتی دارد که عبارتند از:
- خون ریزی در اطراف برش
- در محل برش ممکن است عفونت هایی ایجاد شود که بهبودی فرد را طولانی تر میکند.
- برش ها و بخیه ها ممکن است به خوبی بهبود پیدا نکند و این ممکن است منجر به آسیب های پوستی شود.
- بعضی مواقع ممکن است پوست ختنه گاه به درستی به آلت نچسبد و این باعث ایجاد ناراحتی در فرد میشود و ممکن است نیاز به جراحی مجدد باشد.
با وجود این خطرات ، اگر فرد در کودکی به درستی ختنه نشده باشد ، بهتر است که توسط پزشک خوب ختنه ، ختنه مجدد در بزرگسالی را انجام دهد.
برای دریافت مشاوره و رزرو وقت معاینه در مطب دکتر هرمان مقدم ، با شماره زیر تماس بگیرید.
مراقبت های درمانی بعد از ختنه بزرگسالی به چه صورت است؟
پس از ختنه چه برای نوزادان چه برای بزرگسالان نیاز به مراقبت های خاصی است که در اینجا مراقبت های درمانی پس از ختنه مجدد بزرگسالی را بیان میکنیم:
- رعایت دستورالعمل های درمانی که پزشک برای شما صادر میکند.
- ختنه بزرگسالی معمولا درد کمی دارد اما برای کاهش عفونت بهتر است از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید( حتما با پزشک خود در میان بگذارید)
- در هنگام حمام رفتن از خیس شدن پانسمان جلوگیری کنید چرا که منجر به ایجاد عفونت در ناحیه زخم میشود.
- پانسمان را پس از سه روز از محل زخم بردارید .
- از خاراندن و کشیدن آلت خود جلوگیری کنید تا زودتر بهبود پیدا کند.
- پس از ختنه بزرگسالی از رابطه جنسی به مدت سه هفته اجتناب کنید.
در صورتی که پس از ختنه بزرگسالی دچار علایم زیر شدید فورا به پزشک مراجعه کنید:
- چنان چه خون ریزی متوقف نشده و همچنان شدیدتر شود.
- اگر همچنان دردشدید داشتید.
- ادرار دردناک و خارج شدن عفونت از زخم نیز خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کنید.
- اگر طی هفته اخیر تب بالایی داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید.
- افزایش تورم
سخن آخر
به طورکلی ختنه یک جراحی ساده است اما ختنه مجدد در بزرگسالی نسبت به ختنه نوزادان پیچیده تر است و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بهبود یابد. بزرگسالان به دلایل مختلفی نظیر فرهنگی، مذهبی و زیبایی تصمیم به ختنه در بزرگسالی میگیرند و در هر صورت اگر فردی قصد جراحی ختنه را داشته باشد باید در ابتدا زیرنظر پزشک یا متخصص اورولوژی باشد سپس طبق راهنمایی های پزشک تصمیم به ختنه بگیرد.
برای دریافت مشاوره و رزرو وقت معاینه در مطب دکتر هرمان مقدم ، با شماره زیر تماس بگیرید.