ختنه

ختنه چیست؟

ختنه رایج ترین عمل جراحی است که در جنس مذکر در سطح جهان انجام می¬شود. مطالعات مختلفی نشان می¬دهد که در شیرخوارانی که ختنه نمی¬شوند عفونت ادراری تا حدود ۲۰ برابر شایع تر است. مطالعات گسترده دیگری نشان داد که مردهای ختنه نشده خیلی بیشتر در معرض ابتلا بهHIV و سایر بیماری های مقاربتی هستند.

همچنین سرطان آلت تناسلی در مردان ختنه شده نادر بوده و سرطان دهانه رحم هم در بین همسران مردان ختنه شده کمتر اتفاق می¬افتد. باید توجه داشت، ختنه در نوزادانی انجام شود که وزن آن¬ها حداقل ۳ کیلوگرم بوده و وضعیت بالینی مناسب داشته باشد. درمورد سن مناسب نظرات بسیار متفاوت است اما اکثر پزشکان حد فاصل پایان هفته اول تولد تا ۳ ماهگی را زمان مناسبی برای انجام ختنه می¬دانند. در مورد روش ختنه چندان تفاوتی نمی¬کند که با کدام روش (گذاشتن حلقه،بخیه،…. ) انجام گیرد بلکه این مسئله به مهارت و تجربه پزشک در روشی که به¬کار میبرد دارد. متأسفانه در بسیاری از موارد عمل ختنه توسط مناسب ترین افراد انجام نمی¬شود یا در سنین بالاتر از سن نوزادی انجام می¬شود و این امر احتمال بروز عوارض ختنه را زیادتر می¬کند. از عوارض شایع عمل ختنه خونریزی، عفونت، احتباس ادراری، تنگی مه آ، لزوم به عمل جراحی مجدد و عود فیموزیس می¬توان نام برد.

کلینیک تخصصی ختنه دکتر هرمان مقدم

در مطالعه گذشته نگری که از کشور آمریکا برروی پرونده یک صد هزار نوزادان ختنه نشده انجام گرفت در بین گروه ختنه نشده عمده ترین عارضه عفونت ادراری است که به میزان ۱۰تا۲۰ برابر شایع¬تر است. از بین هر یکصد هزار نفر نوزاد پسری که ختنه نشده بودند ۲۴۰ نفر دچار عفونت ادراری، ۱۰۰ نفر دچار باکتریمی و ۹ نفر دچار نارسایی کلیه و ۲نفر فوت شدند. به همین علت آکادمی کودکان آمریکا از سال ۱۹۹۹ پس از آنالیز همه تحقیقات انجام عمل ختنه را در دوران نوزادی توصیه کرد.

 

نوشته های مرتبط

1 نظر در “ختنه چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *